FAQ - Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät yleisimpiä palveluamme koskevia kysymyksiä ja vastauksia.

Yleiset

Syötä lahjan antajaltasi saamasi lahjakoodi Käytä koodi -sivulle ja kirjaudu sisään. Kaikki aktiivisena näkyvät tuotteet ovat valittavissa lahjaksi. Ei aktiiviset tuotteet ovat joko arvoltaan liian kalliita tai ne ovat loppu.

Sivusto vähentää tuotteiden saatavuutta sitä mukaa, kun niitä valitaan lahjaksi. Merkitse saldoksi, montako tuotetta on myyntiaikana tarjolla. Pääset lisäämään tai vähentämään saldoa milloin tahansa.

Lyhyesti sanottuna sitä, kuinka nopeasti lahjan saaja voi noutaa lahjansa sen jälkeen, kun olet saanut tilauksen lahjan antajalta.

Lahjan antajia voi olla useita samanaikaisesti ja heillä jokaisella on eri mittaiset lahjojen valinta-ajat. Kun valinta-aika päättyy lahjan antaja vahvistaa tilauksen. Lahjakortit voi noutaa hyvinkin nopeasti, kun taas leipomotuotteita valmistavalla yrityksellä voi kestää useita päiviä lahjan valmistumiseen. Tästä syystä käsittelyaika on määriteltävä jokaiselle tuotteelle.

Lahjakortti ei saa olla avoin rahasummalle vaan tuotteen tai palvelun pitää olla ennalta määritelty, yksilöity lahjakortti. Verovapaiden lahjojen yhteenlaskettu arvo voi olla korkeintaan 100 euroa vuodessa. Lahjakortin käyttö tulee olla rajattu siten, että sillä ei voi ostaa mitä tahansa tavaroita tai palveluja.

Verottajan ohje: Lahja voi olla työnantajan valitsema esine, pääsylippu, palvelu tai yksilöity lahjakortti. Yksilöity lahjakortti tarkoittaa tietyn palvelun tai esineen ostamista tietystä paikasta. Työntekijä voi myös valita lahjan työnantajan määrittelemistä vaihtoehdoista. Rahana tai rahaan verrattavana suorituksena annetut lahjat ovat aina työntekijän palkkaa.

Esimerkkejä, jotka ovat sallittuja:
"Juustokakku 10 hengelle", "Marimekon tyynynpäälliset, 2 kpl" tai "Hieronta 45 min".

Esimerkkejä, jotka eivät ole sallittuja:
"Sisustustuotteita 30 eurolla" tai "lahjakortti hierontaan".

Kyllä, jos lahjakoodisi arvo sen mahdollistaa. Esimerkiksi 100 euron arvoisella lahjokoodilla voi valita kolme 30 euron lahjaa. Käyttämättä jäävää rahaa ei hyvitetä.

Voit. Kirjaudu lahjakoodilla uudelleen sivustolle ja valitse toinen lahja. Ilmoita lahjan antajalle, että olet valinnut uuden lahjan ja hän voi poistaa lahjavarauksista väärän lahjan.

Lähtökohtana on, että jokainen lahjan saaja noutaa itse lahjansa tuotetta myyvästä yrityksestä. Noutoaika ilmoitetaan erillisessä sähköpostiviestissä.

Lahjan antaja voi halutessaan hoitaa lahjojen toimittamisen itse esimerkiksi silloin, kun antaa lahjoja ulkopaikkakuntalaisille yhteistyökumppaneilleen.

Kyllä! Sivusto ei luo koodeja. Lahjan antaja luo haluamansa koodin, jonka haluaa antaa lahjan saajille. Koodiksi kannattaa keksiä omaperäinen ja omalta tuntuva koodi, joka ei ole helposti arvattava. Näin varmistat myös, että ulkopuoliset eivät vahingossa päädy käyttämään koodiasi.

Myyjäyritykset laskuttavat lahjan antajaa tilauksen vahvistamisen jälkeen. Rahaliikenne ei kulje sivuston kautta.

Henkilötiedot poistuvat järjestelmästä 3kk jälkeen tilauksesta, mutta tilaukset säilyvät muuttuen anonyymeiksi.

Lahja Huittisista

Haluamme tehdä lahjan valitsemisesta helppoa. Lahjansaaja voi valita tuotteita kolmesta hintaryhmästä: 30 e, 50 e ja 100 euroa. Lisää siis sellaisia tuotteita tai tuotepaketteja, jotka ovat houkuttelevia lahjavaihtoehtoja juuri näihin hintaryhmiin.

Voit syöttää 1-3 lahjavaihtoehtoa jokaiseen hintakategoriaan.

Kaikki Huittisten kauppiasverkostoon kuuluvat yritykset voivat lisätä omia tuotteita ja palveluita sivustolle. Jos et vielä kuulu kauppiasverkostoon, tee se nyt!